Play Open
Laddar, Var god vänta Laddar, Var god vänta Laddar, Var god vänta Laddar, Var god vänta Laddar, Var god vänta Laddar, Var god vänta
Luftvärmepump Expertis hos Kylslaget

Installation av luftvärmepump

Sedan starten 2007 har Kylslaget etablerat sig som en ledande aktör inom luftvärmepumpsbranschen i Sverige, där installation från början var vår grundpelare i verksamheten.

Vi har uppnått milstolpen att genomföra över 4 500 installationer under ett enskilt år, vilket speglar vår växande expertis. Vår stolthet ligger i de långsiktiga och välutvecklade samarbeten vi har byggt upp med våra partners, främst återförsäljare, vilka är centrala för vår framgång.

Vårt team av certifierade installatörer är specialister på att erbjuda skräddarsydda installationslösningar, inte bara till våra partners utan vi arbetar även med privatpersoner som behöver professionell installation av luftvärmepumpar. Vårt mål är att erbjuda hållbara och långsiktiga lösningar som uppfyller alla våra kunders behov.

Kylslaget är mer än bara en tjänsteleverantör; vi är en partner som är engagerad i att säkerställa att din luftvärmepump installeras korrekt och effektivt. Varje installation genomförs med högsta precision, och vi säkerställer att varje system är optimalt anpassat för att maximera effektiviteten och leva upp till kundens förväntningar.

Utöver installationen, är vi också dedikerade till att erbjuda omfattande service och support, inklusive expertreparationer och noggrant underhåll, för att garantera maximal prestanda och förlänga livslängden på din luftvärmepump. Vi är stolta över att ha det största egna teamet av tekniker och installatörer i branschen, och att vårt installationsområde täcker 95% av Sveriges befolkning. Vår leverans stärks ytterligare genom vår närvaro i tre stora regioner: Stockholm, Göteborg och Skåne, vilket säkerställer en snabb och effektiv service över hela landet.

Kylslaget.se

De högkvalitativa tjänsterna och de bevisade resultaten förbättras varje år, med över 140 000 st installationer, service och underhåll av värmepumpar sedan 2007.

0 +
0 +
0 +
0 +

Låt oss ta hand om dina behov, vi är här för att hjälpa dig!

kylslaget.se

Branschledande expertis från installation till service & underhåll

Kylslaget – Din partner genom värmepumpens hela livscykel. Vi är med dig från första installationen, säkerställer regelbundet underhåll och står redo för alla reparationer. Vår helhetslösning garanterar att din pump presterar på topp år efter år, enda till det är dags för en ny.

Våra kunders recensioner online

Snabbt och smidigt, återkoppling hela vägen. Att man dessutom fick det monterat av två härliga personer gjorde det ännu bättre. Pålitligt, bästa montörerna, det värmer både hjärta och hus.

Iréne Danielsson
Iréne Danielsson
Kylslaget kund

Väldigt trevliga och kunniga människor noga att informera mig om dom olika momenten i monteringen märks att dom var erfarna skulle anlita företaget igen utan tvekan

joakim Winnerström
joakim Winnerström
Kylslaget kund

Klockrent! Snygg installation och en trevlig tillmötesgående montör. Kan rekommendera Kylslaget!

Jesper Damström
Jesper Damström
Kylslaget kund

Snabbt, proffsigt och hjälpsamma - möblerade om i schemat för att kunna komma förbi redan dagen efter

Henrik Kenani Dahlgren
Henrik Kenani Dahlgren
Kylslaget.se

F.A.Q.

När lönar sig luftvärmepump?

En luft-till-luftvärmepump kan vara en mycket lönsam investering för privatpersoner i Sverige, särskilt för de som söker efter ett energieffektivt sätt att både värma och kyla sina hem. I ett land som Sverige, där klimatet varierar markant mellan årstiderna, erbjuder en luft-till-luftvärmepump flexibiliteten att hantera olika temperaturbehov. Under de kallare månaderna kan värmepumpen effektivt värma upp ditt hem genom att utnyttja värme från utomhusluften, och under sommaren fungerar den som en luftkonditionering för att hålla ditt hem svalt.

Ett av de största argumenten för en luft-till-luftvärmepump i Sverige är dess energieffektivitet. Värmepumpar använder elektricitet för att flytta värme snarare än att direkt generera den, vilket gör dem betydligt mer energieffektiva än traditionella värmesystem. Detta kan leda till märkbara besparingar på dina energiräkningar. Dessutom, med Sveriges ökade fokus på förnybar energi och hållbarhet, kan integrationen av en luft-till-luftvärmepump i ditt hem bidra till att minska ditt koldioxidavtryck.

När det gäller att bestämma om en luft-till-luftvärmepump är den rätta investeringen för ditt hem, är det viktigt att överväga både den initiala installationskostnaden och de potentiella långsiktiga besparingarna. Även om uppstartskostnaden kan vara högre än för andra värmesystem, kan de låga driftskostnaderna över tid kompensera för denna initiala utgift. Dessutom kan fördelar som ökad komfort, bättre luftkvalitet i hemmet och minskade växthusgasutsläpp vara viktiga faktorer att ta hänsyn till.

För att maximera besparingarna och effektiviteten med en luft-till-luftvärmepump, är det viktigt att välja rätt modell och storlek för ditt hem och se till att den installeras korrekt. Det är också rekommenderat att regelbundet underhålla systemet för att säkerställa dess långsiktiga prestanda och effektivitet. Med rätt val och underhåll kan en luft-till-luftvärmepump vara en mycket fördelaktig investering för många svenska hemägare, både ekonomiskt och miljömässigt.


Kan man installera en värmepump själv?

Enligt svenska lagar och regler är det inte tillåtet för privatpersoner utan specifikt kylcertifikat att själva installera en luft-till-luftvärmepump. Detta beror på hanteringen av kylmedel som är en central del av installationen.

Svensk lagstiftning gällande kylmedelshantering:

Certifieringskrav:

  • Installation, service och underhåll av värmepumpar som involverar kylmedel kräver att personen som utför arbetet har ett giltigt kylcertifikat. Detta certifikat intygar att personen har kunskap och färdigheter för att hantera kylmedel på ett säkert och miljövänligt sätt.

   Miljö- och säkerhetsaspekter:
   • Felaktig hantering av kylmedel kan leda till miljöskador och är en säkerhetsrisk. Kylmedel är ofta skadliga för ozonlagret och/eller har en hög global uppvärmningspotential.
   • Sverige, liksom många andra länder, följer stränga miljöregler för att minska utsläppen av dessa gaser.

    Konsekvenser av olaglig installation:
    • Att installera en värmepump utan erforderlig certifiering kan leda till rättsliga konsekvenser, inklusive böter.
    • Det kan också innebära att garantin för värmepumpen blir ogiltig.

Vikten av att anlita professionell hjälp: Med tanke på dessa strikta krav, är det viktigt att anlita en certifierad professionell för installation av din luft-till-luftvärmepump. De säkerställer inte bara att installationen är korrekt och säker, utan också att den är i linje med gällande miljölagstiftning och säkerhetsstandarder. Dessutom kan professionella installatörer erbjuda garanti och support efter installationen, vilket ger extra trygghet.

 


För att se fler vanliga frågor (FAQ) från Kylslaget, klicka här.